Dagbesteding

Activiteiten en maaltijdverzorging

De dagbesteding bestaat uit activiteiten en maaltijdverzorging. De activiteiten worden georganiseerd door buurtbewoners of ondernemers uit de wijk. U kunt op werkdagen een maaltijd laten bezorgen of u kunt een maaltijd nuttigen op verschillende locaties in de wijk, zoals de Wijkwinkel, Brasserie Mets op de tennisvereniging H.L.T.C. de Metselaars of Grandcafé & Brasserie de Windes. Voor meer informatie neem contact op tijdens telefonisch spreekuur op maandag tussen 14.00 en 15.00 uur via T: 06-19671793

Voorstelling - Kringloop van het leven

Woensdag 1 mei 2019 van 14.30 uur    Muzee, Neptunesstraat 90 - 92, Scheveningen

In het leven verzamel je heel wat spullen. Spullen met mooie verhalen en dierbare herinneringen. Maar waar laat je die al je kleiner gaat wonen? De Teruggeefwinkel is een plek waar spullen met liefde en zorg ontvangen worden. Een plek waar spullen geduldig wachten op een nieuwe eigenaar. Een bijzondere, vrolijke en ontroerende voorstelling vol verhalen, gedichten en muziek.Wel even aanmelden via de Wijkwinkel T: 070 -354 10 81 of via bnsscheveningen@ziggo.nl. Toegang is gratis, maar VOL = VOL


Boekenclub

Elke donderdag van 10.00 - 11.00 uur    Harstenhoekweg 45

Ria Roelands, buurtbewoner, zal dinsdag 28 maart met een 6-tal buurtbewoners een boekenclub starten. De deelnemers zijn al op de hoogte. Als u zich ook wilt aansluiten bij deze boekenclub, neem dan contact op via email : info@riaroelands.nl of via telefoonnummer T: 06-53691584

Bewegen voor ouderen (Fit met Kit)

Elke woensdag van 13.00 - 14.00 uur Wijkwinkel, Gentsestraat 22A

Kitty van der Stoep verzorgt elke woensdag bewegen voor ouderen onder de noemer Fit met Kit. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Bewegen houdt lichaam en geest gezond. Dus doet u mee? Kosten zijn € 67,- voor een 10 rittenkaart.

Kringgesprekken over zingeving

Start dinsdag 7 mei 14.00 - 15.30 uur    Wijkwinkel, Gentsestraat 22A

Elke dinsdag van 14.00 tot 15.30 uur is er een kringgesprek onder leiding van Margreet Jonkers (r) (oud-predikant). Het thema van de eerste maand zal zijn veiligheid. De laatste dinsdag van de maand zal Mark van der Laan (Pastoraal werker in de Nieuwe Badkapel) bij de afsluiting van de maand aanwezig zijn, voor eventuele vervolggesprekken over het onderwerp. Margreet heeft een vrijwilliger nodig, die haar haalt en brengt en thee/koffie kan schenken. Kun jij haar helpen? Mail ons dan. Deelname kost € 3,- per keer.

Verwenmiddag

Woensdag 22 mei 15.00 - 16.00 uur Grandcafé Brasserie De Windes

Nagels lakken, hand- en gezichtsmassage, make-up, wenkbrauwen epileren, dat alles wordt gedaan op een verwenmiddag met Beauty voor de Senior. 5 vrijwilligers zetten zich in voor ouderen, die zichzelf graag zelf willen verwennen en de hele middag lekker één op één contact hebben met een vrijwilliger van Beauty voor de Senior. Deze bijeenkomst is op uitnodiging.

Sprekende beelden in klei

Woensdag 22 mei 15.00 - 16.00 uur    Grandcafé Brasserie De Windes

Bij Sprekende Beelden werkt Ineke Nijboer-Majoor, buurtbewoner, met verhalen en met klei. Aan de hand van bestaande verhalen, gedichten, muziek, stilte én ontspanning komen we bij thema’s die ons roeren. Vanuit de stilte krijg je de ruimte om dat wat je innerlijk bezighoudt uit te werken in klei. Jouw verhaal krijgt zo letterlijk vorm en wordt zichtbaar voor jezelf en voor anderen. Deze bijeenkomst is op uitnodiging.

Voorlezen / Training zorgprofessionals

Mei 2019    Grandcafé Brasserie De Windes

Marleen Rezaie van Taaltijd wil graag als ondernemer samenwerken met de Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen. Ze wil een training geven aan zorgprofessionals, zodat de zorgprofessionals tijdens het signaleren, ook laaggeletterdheid kunnen waarnemen bij kwetsbare ouderen en ze wil graag voorlezen met een groep vrijwilligers op verschillende lokaties in de wijk. Ze heeft inmiddels al 3 vrijwilligers, alleen hebben we er nog veel meer nodig, Wie wil haar helpen? Mail ons dan.

Lezing: Keuzes ten aanzien van levenseinde

Woensdag 12 juni om 19.00 - 20.30 uur Wijkwinkel, Gentsestraat 22A

Deze lezing is geschikt voor iedereen die meer wil weten over wat wel en wat niet kan op het gebied van een zelfgekozen levenseinde. We gaan in op verschillende begrippen, zoals het onderscheid tussen palliatieve sedatie en euthanasie, en de wettelijke (on)mogelijkheden van euthanasie. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen. Graag even aanmelden via T: 070 - 354 10 81 of via E: bnsscheveningen@ziggo.nl.

Fotograferen in de natuur

Op aanvraag    In de natuur in Scheveningen

Loek de Koning, fotograaf en buurtbewoner wil heel graag samen met u fotograveren in de natuur. Hij leert u de fijne kneepjes van het vak en verschil tussen kijken en zien. Heeft u zin om met uw camera de natuur in te gaan met gelijkgestemden, meld u vandaag nog aan! Een donatie voor de fotograaf of de coöperatie wordt op prijs gesteld,

Kuieren met Jan Brand

Op aanvraag     Scheveningen

Jan Brand (links op de foto), bekend als de groenteman van de Fred en de markt van de Stevinstraat, kuiert elke zondag op Facebook en vertelt de meest prachtige verhalen over Scheveningen. Hij wil heel graag kuieren met een groepje Scheveningers, waarbij geen camera aanwezig is, maar dat u wel een fijne wandeling met eigenaardigheden te weten komt over Scheveningen. Loopt u met ons mee?

Schrijfcursus door Theo Paijmans

  Op aanvraag     Scheveningen

Theo Paijmans (zie foto) is journalist en zijn artikelen zijn inmiddels gepubliceerd in Amerikaanse-, Canadese-, Autralische-, Nederlandse-, Engelse-, Franse- en Japanese tijdschriften. Het snijpunt van zijn interessegebieden is te vinden in culturele gemeenschappen, nieuwe media, de politiek die de samenleving bestuurt en de interactie hiertussen. Het liefst vanuit een organisatie die een pioniersgeest bezit, waarin geïnspireerde mensen nieuwe terreinen ontginnen. Daarnaast heeft hij inmiddels 2 boeken geschreven, die in 3 landen inmiddels zijn uitgegeven. Hij heeft zich aangeboden om een schrijfcursus te geven voor mensen die snel beter willen leren schrijven. Meld u aan, bij 6 inschrijvingen, kunnen we een datum plannen.

Filmclub

Op aanvraag    Scheveningen

Het idee is om met buurtbewoners gezamenlijk films te kijken. Dat kan thuis op de beamer bij de leden thuis, maar zeker ook gezamenlijk naar de bioscoop als er een mooie film draait of wellicht tijdens de woensdagmiddag 55+ filmmiddag in Pathé. Meld je aan, zodra we met 6 mensen zijn, dan kunnen we starten.