Lezing: Keuzes ten aanzien van levenseinde

Woensdag 12 juni om 19.00 - 20.30 uur Wijkwinkel, Gentsestraat 22A

Deze lezing is geschikt voor iedereen die meer wil weten over wat wel en wat niet kan op het gebied van een zelfgekozen levenseinde. We gaan in op verschillende begrippen, zoals het onderscheid tussen palliatieve sedatie en euthanasie, en de wettelijke (on)mogelijkheden van euthanasie. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen. Graag even aanmelden via T: 070 - 354 10 81 of via E: bnsscheveningen@ziggo.nl.

Algemene Ledenvergadering

Donderdag 6 juni Grandcafé & Brasserie de Windes, Nieuwe Parklaan 83

Je bent lid, vrijwilliger, donateur of partner van de Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen of je hebt interesse, dan nodigen wij je heel graag uit voor de Algemene Ledenvergadering. We laten de film: Gezond samenleven in de wijk zien, we hebben de formele vergadering met alle belangrijke stukken en we sluiten af met de talentenveiling. Laat wel even weten of je komt en stuur even een mail.

Officiële opening de Windes

22 mei 2019 Grandcafé & Brasserie de Windes, Nieuwe Parklaan 83

Woensdag 22 mei a.s. is de officiele opening van de Windes. In samenwerking met Respect Zorggroep, Lijn 1 Haaglanden en Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen verzorgen wij met als thema " Gezond samenleven in de wijk" de invulling van het middagprogramma. Samen met ondernemers uit de wijk verzorgen wij workshops voor de bewoners en aansluitend wordt er een netwerkborrel georganiseerd voor stakeholders. Wethouders Boudewijn Revis en Kavita Parbhudayal zullen de Windes officieel openen. Deze middag en avond gaat uitsluitend op uitnodiging.

Voorstelling - Kringloop van het leven

Woensdag 1 mei 2019 van 14.30 uur    Muzee, Neptunesstraat 90 - 92, Scheveningen

In het leven verzamel je heel wat spullen. Spullen met mooie verhalen en dierbare herinneringen. Maar waar laat je die al je kleiner gaat wonen? De Teruggeefwinkel is een plek waar spullen met liefde en zorg ontvangen worden. Een plek waar spullen geduldig wachten op een nieuwe eigenaar. Een bijzondere, vrolijke en ontroerende voorstelling vol verhalen, gedichten en muziek.Wel even aanmelden via de Wijkwinkel T: 070 -354 10 81 of via bnsscheveningen@ziggo.nl. Toegang is gratis, maar VOL = VOL

Taaltijd, omdat het werkt

Start in mei Grandcafé & Brasserie de Windes

Marleen Rezaie van Taaltijd wil graag als ondernemer samenwerken met de Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen. Ze wil een training geven aan zorgprofessionals, zodat de zorgprofessionals tijdens het signaleren, ook laaggeletterdheid kunnen waarnemen bij kwetsbare ouderen en ze wil graag voorlezen met een groep vrijwilligers op verschillende lokaties in de wijk. Ze heeft inmiddels al 3 vrijwilligers, alleen hebben we er nog veel meer nodig, Wie wil haar helpen? Mail ons dan.

Openingstoernooi

Zaterdag 30 maart 2019 H.L.T.C. de Metselaars

Zaterdag was het openingstoernooi van het seizoen op de Mets. De Brasserie Mets onder leiding van Fabiënne Baart bestaat vandaag 1 jaar, dus aansluitend een groot feest met DJ Rob van XLR. De eredivisiespelers hebben nog een ronde mee getennist, zodat wij ze wat beter leren kennen en ze kunnen supporten tijdens de eredivisie wedstrijden. Het was een groot succes!

Behoeftepeiling Vervoer & Mobiliteit

Dinsdag 19 maart van 14.00 - 16.00 uur Wijkwinkel, Gentsestraat 22A

Respect en XTRA hebben van de Gemeente Den Haag de vraag gekregen om te onderzoeken wat de mobiliteitsvraag is van de nieuwe bewoners van de Windes, maar ook van de buurtbewoners. U dus! Piet Lock van Respect en Stef Beun van XTRA gaat samen met u in gesprek en in discussie welke obstakels er nu zijn, en welke behoefte aan mobiliteit er nu is, en in de toekomst. Er waren 4 deelnemers, die 9 april weer aanwezig zullen zijn om mee te denken en te praten.

Kringgesprekken over zingeving

Dinsdag 7 mei van 14.00 - 15.30 uur Wijkwinkel, Gentsestraat 22A

Elke dinsdag van 14.00 tot 15.30 uur is er een kringgesprek onder leiding van Margreet Jonkers (r) (oud-predikant). Het thema van de eerste maand zal zijn veiligheid. De laatste dinsdag van de maand zal Mark van der Laan (Pastoraal werker in de Nieuwe Badkapel) bij de afsluiting van de maand aanwezig zijn, voor eventuele vervolggesprekken over het onderwerp. Margreet heeft een vrijwilliger nodig, die haar haalt en brengt en thee/koffie kan schenken. Kun jij haar helpen? Mail ons dan. Deelname kost € 3,- per keer.

Nieuwste Partner - Nieuwe Badkapel

Vrijdag 8 maart 2019 Nieuwe Badkapel, Nieuwe Parklaan

Na de kernpartners Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen (BNS), Welzijn Scheveningen, ROC Mondriaan / HELP17 en Respect Zorggroep, zijn we inmiddels een aantal samenwerkingen aangegaan met H.L.T.C. De Metselaars, Brasserie Mets, Stadsdeelkantoor, Bibliotheek, Stichting Cardia/ Thuishaven en Lijn1Haaglanden. Op 8 maart j.l. heeft Mark van der Laan, Pastoraal werker van de Nieuwe Badkapel in de Scheveningse Kerkbode onze samenwerking aangekondigd. Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking voor onze ouderen in de wijk.

Vriendenborrel

Donderdag 28 februari 2019 Wijkwinkel, Gentsestraat 22A

Op de vriendenborrel waren alle partners Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen, Welzijn Scheveningen, ROC Mondriaan/ HELP 17, Respect Zorggroep, Beauty voor de Senior, H.L.T.C. De Metselaars, Brasserie Mets, Bilbliotheek, Vakwerk volgens Bartjes, Nieuwe Badkapel en alle leden, bestaande uit vrijwilligers, donateurs, deelnemers aan- en organisatoren van activiteiten. We kregen een cheque overhandigd van het Oecomenisch Beraad Scheveningen van € 880,- een inzamelactie van de 3 kerken Antonius Abt, Bethel Kerk en Nieuwe Badkapel. Mark van der Laan was gastspreker van de Nieuwe Badkapel als nieuwste partner. Na het heerlijke eten van de Hollandsche Hap hebben we een talentenveiling gehouden, waardoor er nieuwe ideeen van buurtbewoners zijn ontstaan voor de kwetsbare ouderen in onze wijk. Een topavond!

Film: Dit is de zorgcoöperatie!

December 2018 Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen

In deze film komt duidelijk naar voren wat de zorgcoöperatie wilt betekenen voor haar buurt Noordelijk Scheveningen. Het doel is om kwetsbare personen, vooral ouderen, zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, door middel van het organiseren van activiteiten, ondersteuning thuis en indien nodig zorg. Dit doen we met, voor en door buurtgenoten. Help je ons mee? Meld je dan vandaag nog aan als vrijwilliger.

Christmas Bingo

Zaterdag 17 november 2018   Brasserie Mets, Berkenbosch Blokstraat 20

Het was afgelopen weekend tijd voor de "foute" Christmas bingo op H.L.T.C. De Metselaars in Brasserie Mets. En wat was het gezellig. Er waren 60 mensen uit de wijk, waaronder Els de Waard (r) die gezellig samen 5 rondes bingo hebben gespeeld met fantastische prijzen, zoals een nachtje in het Hilton hotel, een Champagne Magnum, een paar schoenen van HUB, Kledingbonnen van Luna Azul, mosselpannetjes, verse oesters, een fles Hermit gin en nog veel meer. En de quizmaster was Martine Kessen en de bingoballen werden getrokken door Ellie en Henk. Dank jullie wel, het was een heerlijke avond.

Algemene Ledenvergadering

Donderdag 15 november 2018    Bibliotheek, Scheveningseweg 333, Scheveningen

De eerste Algemene Ledenvergadering zal zijn donderdag 15 november om 20.00 uur in de Bibliotheek aan de Scheveningseweg 333 in Scheveningen. Op het programma staat: Film: Dit is de Zorgcoöperatie, Plannen voor 2019 - Wat vind jij belangrijk?, Bestuursverkiezing en dan Vragen en aansluitend borrel. Mocht u zich willen aanmelden als bestuurslid meld u dan vòòr 8 november 2018, aanmelden voor de vergadering kan tot en met 14 november via info@zorg-ns.nl. Meer informatie.

Bingo

Zondag 14 oktober 2018   Brasserie Mets, Berkenbosch Blokstraat 20

De eerste Bingo van de Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen dat plaats heeft gevonden op H.L.T.C. De Metselaars in Brasserie Mets is een feit. En wat was het gezellig. Er waren 20 mensen die gezellig samen 6 rondes bingo hebben gespeeld met hulp van vrijwilligers van de tennisclub, gastvrouw Fabienne Baart, quizmasters René Beuker & Saskia Boersma en steun en toeverlaat Marja van den Bergh. Dank jullie wel, zo halen we de wijk naar de tennisclub en de tennisclub naar de wijk.

Mobiele Helpdesk

Start donderdag 20 september 2018    Noordelijk Scheveningen

Elke donderdag in september en oktober zal de mobiele helpdesk in Noordelijk Scheveningen in de verschillende buurten aanwezig zijn. Bij de mobiele helpdesk kunt u alle vragen stellen over de Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen, de activiteiten, de ondersteuning thuis en indien nodig zorg en u bent natuurlijk van harte welkom voor een kopje koffie. Donderdag 18 oktober staan we van 9.00 tot 17.00 uur op het plein voor de AH. Uw gastvrouwen vandaag zijn Marian van Opstal (communicatie & PR) en Melanie van Soolingen (vrijwilliger).

Nationale ouderendag

Vrijdag 5 oktober 2018     Muzee, Neptunussstraat 92/94, Scheveningen

Muzee was vrijdag een gezellige en gemoedelijke ontmoetingsplaats voor ouderen. René Rakier heeft de mensen muzikaal binnen gelaten. Ria Roelands heeft toegesproken hoe het programma eruit zou gaan zien en vervolgens zijn we liedjes gaan zingen uit de oude doos met Melanie en Jan. Beauty voor de Senior was er om de mensen te verwennen, als in nagels lakken en een make-upje of een gezichtsmassage. Alle rollators werden nagekeken door Joshua Sheik, er was een heerlijke Scheveningse haring te happen van Bjorn Bron en Stef Beun was er met zijn VR brillen. En niet te vergeten onze special guest: Immetje. De middag is afgesloten door 10 wensen van mensen in vervulling te laten gaan. Super, het was een ontzettend geslaagde middag! Dank aan al onze partners en vrijwilligers.

Bedrijventoernooi

28 september 2018     Brasserie Mets, Berkenbosch Blokstraat 20

Het bedrijventoernooi was een groot succes. Samen met Fabienne Baart van Brasserie Mets is er weer een bedrijventoernooi in het leven geroepen op H.L.T.C. De Metselaars. Het is de bedoeling dat we elk kwartaal een bedrijventoernooi met andere tennisverenigingen gaan organiseren, zodat de businessclubs van de verschillende tennisverenigingen in Den Haag zich met elkaar verbinden. Gefeliciteerd Rob van Mastrigt en dank je wel Guido voor de sponsoring vanuit Perrier. Het was een topdag!

Winkeliersavond

27 september 2018     Brasserie Mets, Berkenbosch Blokstraat 20

Bent u winkelier of ondernemer of wijkbewoner in Noordelijk Scheveningen (zie kaart), en wilt u met ons brainstormen, over hoe we samen ervoor kunnen zorgen dat de buurtbewoners blijven winkelen in de buurt, dan nodigen wij u van harte uit voor de winkeliersavond op donderdagavond 27 september van 20.00 - 22.00 uur in Brasserie Mets (Berkenbosch Blokstraat 20) op de tennisclub De Metselaars. Deelname is gratis. Meld u zich hier aan.

Grote opkomst kick off

9 juli 2018     De Scheveningse Courant

Vandaag, maandag 9 juli 2018 is het een drukte van jewelste in Muzee Scheveningen. Het Vraagelkaar café met de feestelijke kick off van de Zorgcooperatie is in volle gang. Zorgcooperatie Noordelijk Scheveningen is een bewonersinitiatief waarbij vrijwilligers samenwerken met ouderenzorg, huisartsen en welzijnswerkers en er met elkaar voor zorgen dat iedereen langer veilig zelfstandig thuis kan blijven wonen in Noordelijk Scheveningen. Was u aanwezig, deel dan hier uw ervaringen met ons.

Kick off Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen

9 juli 2018     Muzee, Neptunesstraat 92/94 in Scheveningen

Maandag 9 juli van 13.30 tot 16.30 uur is er in Muzee een Vraagelkaarcafé in samenwerking met de Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen. Tijdens dit GRATIS evenement inclusief High Tea, kunt u deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals het verwencafé, danscafé, creacafé, fitcafé, spelletjescafé en het verhalencafé. Komt u ook? (Film is een sfeerimpressie vanuit Drachten) Meld je aan via www.vraagelkaar.nl/cafe en klik aan Den Haag Muzee of bel via T: 088 - 7878901. Deel hier uw ervaringen met ons over uw aanwezigheid.

Algemeen Bestuur

  17 mei 2018     Scheveningen

Het Algemeen Bestuur is: Marlies Woudstra - Activiteiten, Marian van Opstal - Communicatie & PR, Esther Ottens - Fondsenwerving/Ondersteuning thuis & zorg, Armando Lorenzo - Onderzoek, Bianca Jonkers - Penningmeester, Floor Driessen - Vastgoed en Ria Roelands - Activiteiten/Vrijwilligers.

Het Dagelijks Bestuur is: Esther Ottens - Voorzitter, Ria Roelands - Secretaris en Bianca Jonkers - Penningmeester.


Aanbeveling Jasper Klapwijk

april 2018 Haagse Zorgkracht Netwerkdiner

Jasper Klapwijk, Jürgen van der Heijden, Ronald Provoost en Marinus Dijkman geven advies aan zorgcoöperaties in heel Nederland, zo ook in 2018 aan de Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen. Ook nemen zij deel aan Nederland zorgt voor elkaar, een netwerk van bewonersinitiatieven.

Oprichting Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen

  13 oktober 2017   Scheveningen

Buurtbewoners Riet van Beveren (l), Hans Kobus, Ria Roelands en Esther Ottens hebben de Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen statutair opgericht onder begeleiding van Karin Vosters - De coöperatie expert.